Stop de klok! Na 107 wedstrijden tekent Bijker voor eerste assist bij KV Mechelen

12-03-2022 17:10

Het is gebeurd! Lucas Bijker heeft zijn eerste assist in loondienst van KV Mechelen beet. De Nederlander was zaterdag succesvol tegen Sporting Charleroi.

Tegen de Zebra's pakte KV Mechelen een perfecte start. Geoffry Hairemans scoorde al na vijf minuten het openingsdoelpunt. De 2-0 volgde acht minuten later. Hugo Cuypers verdubbelde de score op aangeven van Bijker. De verdediger had zo een persoonlijke primeur te pakken.

Bijker tekende in juli 2018 voor KV Mechelen. Voor zaterdag speelde hij 106 duels voor Malinwa, maar daarin kon hij niet scoren of een assist geven. In zijn 107e match kwam daar dus verandering in.

Tijdens de rust van Mechelen – Charleroi verscheen Bijker voor de camera van Eleven Sports. De Nederlander was natuurlijk blij met zijn assist, maar was ook bezig met de rest van de match. "We hebben al vaker op voorsprong gestaan. We hebben geleerd van het verleden. Dit moeten we vasthouden", aldus Bijker.