Scheidsrechtersbaas neemt het op voor Verboomen na insinuaties van Beerschot

Scheidsrechtersbaas neemt het op voor Verboomen na insinuaties van Beerschot

10-03-2022 19:15
3

Na de partij tussen K. Beerschot V.A en Royal Antwerp FC was er heel wat te doen om de wedstrijdleiding. Zo stelde Beerschot de integriteit van Verboomen openlijk in vraag. De scheidsrechter krijgt nu steun vanuit het Referee Department.

Verboomen bleek namelijk te werken voor een sponsor die ook een samenwerking heeft met Antwerp, wat kwaad bloed zette bij Beerschot. "Tijdens dat werk komt hij alleen in aanraking met apothekers, niet met voetbalclubs zelf", legt scheidsrechtersbaas Stéphanie Forde uit bij Het Nieuwsblad.

"Wij gingen dus akkoord met die job en ook de complianceofficer van de voetbalbond (die controleert of de ethische code van de KBVB correct wordt toegepast en zich bijvoorbeeld buigt over mogelijke belangenconflicten, red.) heeft toestemming gegeven."

Beruchte foto
Op social media deed inmiddels ook al een foto de ronde waarin 'burger Verboomen' te zien is op de Bosuil. "Maar die foto is genomen op een conferentie van de Belgian Football Doctors & Associates", aldus Forde. "Die conferentie ging toen toevallig door op de Bosuil. De locatie wisselt telkens en is zeker niet altijd in een voetbalstadion."

En het Referee Department zag daar geen problemen in. "Nathan heeft daarvoor bovendien opnieuw toestemming aan het Referee Department gevraagd en wij hebben die gegeven. Net zoals onze complianceofficer het opnieuw oké vond. Wij vinden daar dus niets mis mee. We doen trouwens zelf stadionbezoeken met onze refs, dus zo abnormaal is het niet om een van hen in een stadion te zien.”