Jongste Lukaku zit in vergeetput: In eerste match spurtte hij iedereen voorbij

Jongste Lukaku zit in vergeetput: "In eerste match spurtte hij iedereen voorbij"

3 March - 11:12
9

Hoe zou het nog zijn met Jordan Lukaku? Na zijn tegenvallende uitleenbeurt aan Royal Antwerp FC probeert de linksachter het dit seizoen bij Vicenza, in de Italiaanse Serie B. Door blessureleed kwam hij daar tot nu toe echter nauwelijks in actie.

Een half jaar lang leek Lukaku van de aardbodem verdwenen, maar 2022 leek dan toch betere tijden aan te kondigen. Eind januari en begin februari zat de linksachter meermaals in de selectie bij Vicenza en mocht hij zelfs twee keer aan de aftrap verschijnen. Tot twee keer toe werd Lukaku rond het uur gewisseld. Intussen heeft hij echter een nieuwe blessure opgelopen, waardoor Vicenza hem "voor een bepaalde tijd" zal missen. Pas in april zou hij weer op speeltijd mogen hopen.

Doodzonde, vindt Federico Balzaretti. De oud-collega van Lukaku bij Lazio herinnert zich nog levendig zijn debuut voor de Romeinen. "We zagen meteen in zijn eerste wedstrijd dat hij een belangrijk profiel had", reageert de Italiaan bij La Dernière Heure. "Hij dubbelde iedereen met ontelbare versnellingen, toch op zijn minst voor 60 minuten."

Ook bij Lazio strooide blessureleed nadien echter roet in het eten. In zijn eerste seizoen verscheen Lukaku wel nog enkele keren terug in de basis, maar geleidelijk aan sijpelde het geloof weg. Ook in 22 competitiewedstrijden voor Antwerp slaagde hij er niet in om te overtuigen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie