Ongerustheid over Hazard en Lukaku met oog op WK: Beiden een fout gemaakt

Ongerustheid over Hazard en Lukaku met oog op WK: "Beiden een fout gemaakt"

01-03-2022 10:30
11

Momenteel lijken de Belgen niet meteen de pannen van het dak te spelen, is er een stagnatie in de vorm van onze Rode Duivels? Met uitzondering van Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne, lijken er veel sterren van de Rode Duivels op de sukkel. Lukaku en Hazard moeten vrede nemen met een plekje op de bank. Thomas Meunier is geblesseerd, Axel Witsel is op zoek naar een nieuwe club en Youri Tielemans kent een moeilijke periode bij Leicester City.

Toch lijkt het grootste hekelpunt de prestaties van Eden Hazard en Romelu Lukaku. Telkens wanneer je het gevoel hebt dat ze opnieuw vertrokken zijn, krijgt het duo een tegenslag te verwerken. Lukaku hielp met zijn goals Chelsea FC aan een Club World Cup maar moest in de Champions League en League Cup finale tegen Liverpool FC opnieuw op de bank zitten. 

Lukaku en Hazard
In La Tribune werd deze beslissing vol ongeloof ontvangen. Phillippe Albert, analist, kon zijn ogen niet geloven: "Hij moet starten! Bij grote gelegenheden, komen de besten altijd uit de groep. En hij is een van de beste. Hij speelde in deze Club World Cup, hij scoorde en Chelsea won de trofee. Er was dus geen reden om hem op de bank te laten tegen Liverpool." Volgens Marc Delire, het Waalse equivalent van Frank Raes kan je de situatie van Hazard perfect vergelijken met die van Lukaku: “Voor mij heeft Romelu Lukaku hetzelfde probleem als Eden Hazard: ze hebben allebei een fout gemaakt in hun carrièrekeuze."

Bezorgdheid
Het zijn hoe dan ook twee situaties die niet erg geruststellend zijn voor onze nationale ploeg. "Ja, er is bezorgdheid," zegt Marc Delire namens iedereen in het panel van La Tribune. "Maar waarom selecteren we deze twee spelers niet in maart en geven we ze wat speeltijd? Hoewel Martinez zei dat hij alleen spelers met minder dan 50 caps zou nemen, zal niemand het hem kwalijk nemen als hij twee uitzonderingen maakt. Het belangrijkste is dat we winnen. Het maakt niet uit hoe."