Van zege op Real naar vechten tegen Russen: Sheriff-coach meldt zich in Oekraïne

Van zege op Real naar vechten tegen Russen: Sheriff-coach meldt zich in Oekraïne

01-03-2022 10:15
2

FC Sheriff-trainer Yuriy Vernydub is teruggekeerd naar Oekraïne om mee te vechten tegen Rusland. De 56-jarige oefenmeester baarde eerder dit seizoen nog opzien door met de Moldavische kampioen Real Madrid te verslaan in de Champions League.

Vernydub liet na de Europa League-wedstrijd tegen Sporting Braga (2-0 nederlaag) van vorige week al weten dat de situatie in zijn land hem aan het hart gaat en dat hij wilde helpen. "Ik ben geboren in Oekraïne en ik ben trots op de mensen die ons land verdedigen", zei hij in Oekraïense media. "Ik heb een vrouw, twee kinderen en twee kleinkinderen, broers en zussen. Ik hoop dat het goed met ze gaat en dat deze oorlog hen niet raakt. Zodra ik terugkeer in Moldavië, vraag ik toestemming om naar mijn familie terug te keren. Als ze mijn hulp nodig hebben, wil ik er zijn."

Vernydub voegde de daad bij het woord en kwam maandag aan in Oekraïne, waar hij in legeruniform op de foto werd gezet. 'Yuriy Vernydub is er helemaal klaar voor', schrijft Twitter-account Zorya Londonsk bij de foto. 'Hij versloeg Real Madrid in de herfst, nu sluit hij zich aan bij de verdediging van het land.'

Sheriff wist in de groepsfase van de Champions League met 1-2 te winnen bij Real Madrid. Ook Shakhtar Donetsk werd met 2-0 verslagen, waardoor de Moldaviërs ten koste van de Oekraïeners door gingen in de Europa League.