De Bock: Je merkt nu aan iedereen dat het vijf voor twaalf is

De Bock: "Je merkt nu aan iedereen dat het vijf voor twaalf is"

24-02-2022 11:15
1

Wie krijgt Zulte Waregem terug op het rechte pad? Essevee is aan het jaar begonnen met 3 op 21 en verloor vorig weekend met forfaitcijfers van KV Kortrijk. Laurens De Bock beseft dat het nog een lastig seizoen kan worden. 

"Angst is een groot woord, maar je merkt wel aan alles en iedereen dat het vijf voor twaalf is en dat het met de wedstrijd belangrijker wordt", legt De Bock uit bij Sport/Voetbalmagazine. "Iedere week zeggen we dat de komende match levensbelangrijk is. Tegen KV Kortrijk was dat niet anders. En om dan met een 5-0-nederlaag naar huis te moeten gaan, is allesbehalve leuk. De tijd begint te dringen."

De Bock speelde jarenlang bij Club Brugge, maar moet nu degradatievoetbal spelen. "Telkens een wedstrijd beginnen om zo snel mogelijk onderaan weg te raken, is toch een nieuwe situatie voor mij. Dat ben ik niet gewoon, maar de situatie is nu zo. We moeten nu opstaan en onze verantwoordelijkheid nemen."

Daarmee verwijst De Bock ook naar de match van komend weekend. Zulte Waregem speelt dan tegen Seraing, de voorlaatste in het klassement.