Xavi maakt de borst nat bij FC Barcelona: Het zal een oorlog worden

Xavi maakt de borst nat bij FC Barcelona: "Het zal een oorlog worden"

23-02-2022 23:28
2

FC Barcelona-trainer Xavi maakt zich op voor een 'oorlog' met SSC Napoli. De eerste Europa League-ontmoeting tussen de twee grootmachten eindigde in een 1-1 gelijkspel en dus ligt alles nog open. Uitschakeling dreigt voor Barcelona, maar daar rekent Xavi niet op.

Het Barcelona van nu is niet meer het Barcelona van toen Xavi nog speler was, erkent hij. "Barcelona was geweldig toen we een specifieke speelstijl hadden en die zijn we een beetje kwijtgeraakt", zegt Xavi op de persconferentie.

"We zijn op weg om het te herstellen. Dit is een Champions League-waardige wedstrijd en daar moeten we klaar voor zijn. Het zal een oorlog worden. Het is een goede test of Barcelona in Europa kan strijden tegen een sterke club."

"Het zou een grote teleurstelling zijn om uitgeschakeld te worden, maar we zijn positief. We hebben heel goed gestreden in de eerste wedstrijd en nu moeten we hier spelen. Als we op het niveau zitten dat we de laatste tijd zien, hebben we een goede kans, maar ik voorspel een zeer zware wedstrijd."