Ferdinand verdedigt Lukaku (Chelsea): “Tuchel kent zijn beste team niet eens”

Ferdinand verdedigt Lukaku (Chelsea): “Tuchel kent zijn beste team niet eens”

23-02-2022 10:15
26

Het verhaal van Romelu Lukaku bij Chelsea FC is nog niet meteen een sprookje. Rio Ferdinand heeft Romelu Lukaku verdedigd nadat de Chelsea aanvaller slechts zeven keer de bal aanraakte in de meest recente overwinning van zijn ploeg op Crystal Palace. In het Champions League duel tegen Lille stond hij zelf niet in de basis. Een dure bankzitter...

Lukaku's vertoning op Palace werd opnieuw zwaar bekritiseerd door fans en experts. Na zijn transfer, voor zo’n slordige 117 miljoen euro, van Inter Milaan afgelopen zomer, heeft de Rode Duivel slechts twee competitie doelpunten kunnen scoren. Toch kan hij blijven rekenen op krediet van sommigen. Match of the Day-presentator Gary Lineker was een van degenen die de prestatie van de Belg op Selhurst Park verdedigden.

Gebrek aan toevoer
Lineker had erop aangedrongen dat het aan Lukaku's teamgenoten was om hem in het spel te brengen, door te zeggen: “Als ik speelde, als ik niet veel aan de bal was, als ik geen toevoer kreeg, zou ik mensen hameren.” Ferdinand was het met Lineker eens dat de Rode Duivel ongelooflijk gefrustreerd moet zijn over zijn gebrek aan toevoer.

"Geef me die bal"
“Ik ben het trouwens eens met Gary Lineker (en Alan Shearer), als iemand hun commentaar heeft gezien, als ik Lukaku ben word ik gek,” zei Ferdinand op Vibe met Five. “Ik zou zeggen: geef me die bal, ga breed en geef me de bal voor, speel de bal achter als je de kans krijgt, speel op mijn sterke punten.”

Thomas Tuchel
Ferdinand heeft Chelsea baas Thomas Tuchel ook bekritiseerd omdat hij nog steeds niet weet wat zijn beste kant is en hoe hij het beste uit zijn zomeraankoop kan halen. “Ik denk dat dat waarschijnlijk het grootste probleem is dat je op dit moment met Chelsea hebt - wat is hun beste team?, voegde Ferdinand eraan toe. “Ik denk niet dat Tuchel zijn beste team op dit moment kent.”