Club Brugge krijgt pluim: Ongelooflijk veel geld voor iemand die amper speelde

Club Brugge krijgt pluim: "Ongelooflijk veel geld voor iemand die amper speelde"

19-02-2022 17:40
4

Club Brugge verraste afgelopen wintermercato met de verkoop van Ignace Van der Brempt. De flankspeler probeert vanaf nu zijn kans te gaan bij RB Salzburg, achtste finalist in de Champions League. Sommigen vinden dat Club haar jeugdproduct te gemakkelijk liet verkassen, maar Gert Verheyen ziet dat anders.

Club Brugge kreeg in totaal zo'n vijf miljoen euro voor Van der Brempt en krijgt daarvoor een pluim van Verheyen. "Dat is ongelooflijk veel geld voor iemand die amper speelde", merkt de gewezen Rode Duivel op. Het toont meteen ook aan dat er binnen Club twijfel heerste over de progressiemarge van Van der Brempt. "Wanneer Club die verkoopt, gelooft het dus niet dat ze daar ooit tien miljoen euro van kunnen maken."

Blijkbaar zag Salzburg dan toch potentieel om onze landgenoot in te passen in hun specifieke voetbalcultuur. Daar hoeft Club Brugge echter niet mee in te zitten. "Ik herhaal: vijf miljoen", klinkt Verheyen stellig. "Salzburg doet geen transfers van 150.000 euro. En het is niet dat ze allemaal slagen, hè", benadrukt hij. Van der Brempt zal met andere woorden moeten knokken voor zijn kansen in Oostenrijk.