'Messi is teleurstelling niet de baas na gemiste penalty: Neymar troost Argentijn'

'Messi is teleurstelling niet de baas na gemiste penalty: Neymar troost Argentijn'

16-02-2022 20:30

Lionel Messi voelt zich in negatieve zin verantwoordelijk voor de minimale winst op Real Madrid in de achtste finales van de Champions League. De Argentijnse vedette had naar eigen zeggen meer moeten brengen voor Paris Saint-Germain.

In extremis schoot Kylian Mbappé PSG naar de winst, waardoor de Parijzenaren over drie weken een 1-0 voorsprong verdedigen in Estadio Santiago Bernabéu. Toch zou Messi een slecht gevoel hebben overgehouden aan de wedstrijd. De superster, die vlak na rust een penalty miste, is zich ervan bewust dat hij zijn stempel meer had moeten drukken op het duel, weet RMC Sport. Neymar zou Messi na afloop van het duel in de kleedkamer van PSG getroost hebben. 

Voorzitter Nasser Al-Khelaïfi begrijpt de teleurstelling van Messi, maar stelt dat de ploeg 'samen wint en samen verliest'. 'We moeten het hoofd koel houden voor de return. Het is zaak dat we als groep bij elkaar blijven. We zitten in hetzelfde schuitje', laat hij weten op de clubsite

Het gevoel dat Messi persoonlijk aan het duel overhield, wordt onderstreept door L'Équipe. De Franse kwaliteitskrant deelde een 3 uit aan de Argentijn voor zijn optreden tegen De Koninklijke. Daarmee kreeg hij het laagste cijfers van alle PSG-spelers.