'Canadezen willen investeren in Standard met als doel meteen bovenin mee te doen'

'Canadezen willen investeren in Standard met als doel meteen bovenin mee te doen'

14-02-2022 10:15
34

Het Canadese JKC Capital heeft een bindend bod uitgebracht op Standard, zo schreef Het Nieuwsblad. De investeringsmaatschappij zou vers geld aanleveren voor de financieel noodlijdende Rouches.

Nog tot 18 februari kunnen geïnteresseerde investeerders op Standard bieden en dat zou JKC Capital gedaan hebben. 'Het voorbije weekend bracht JKC Capital een officieel en bindend bod uit bij Venanzi', zo wist Het Nieuwsblad. JKC Capital wordt gerund door John Chayka, een 32-jarige Canadese ondernemer die medeoprichter is van een databedrijf in het ijshockey. Ook honkbalbestuurder Jared Porter zou mee geboden hebben op Standard. 

JKC Capital zou een meerderheidsbelang willen in de Luikse club en de dagdagelijkse leiding er willen overnemen. 'JKC zou meerdere clubs in West-Europa bezocht hebben, maar gecharmeerd zijn door de passie van de Standard-aanhang en de clubhistorie', zo schreef Het Nieuwsblad. Het Canadese bedrijf wil meteen de transfermarkt op om zo met Standard opnieuw bovenin te kunnen meedraaien in België. 

Het is nog niet zeker of JKC Capital ook effectief de nieuwe investeerder wordt van Standard. Er zijn nog andere pistes voor Venanzi. Zo zouden het Amerikaanse 777, een Zuid-Koreaans bedrijf en de Russische miljardair Sergey Lomakin ook in de running zijn.