Charleroi trekt zonder doelman Koffi naar Brugge: We bekijken de situatie”

Charleroi trekt zonder doelman Koffi naar Brugge: "We bekijken de situatie”

11-02-2022 16:45
2

Zondag neemt FC Charleroi het op tegen Club Brugge. Een duel tussen de nummer drie en nummer vijf van de competitie. De coach van Charleroi, Edward Still, kan niet rekenen op zijn doelman.

De hersenschudding die Koffi opliep tegen Senegal heeft zijn sporen nagelaten. Ruim een week na de botsing met Cheikhou Kouyate zal Hervé Koffi nog niet hersteld zijn. "Hij kwam donderdag terug van de Afrika Cup,” vertelt de coach van Charleroi an DH Sport. 

Protocol bij hersenschudding
De ploeg gebruikt een volledig protocol wanneer een speler een hersenschudding gehad heeft. Alle stappen moeten doorlopen worden vooraleer er gesproken kan worden over een terugkeer. “Het hersenschudding protocol is nog steeds in gebruik. We nemen dit heel serieus.“Hij zal dit weekend en begin volgende week al zeker niet kunnen spelen. We zullen zijn zaak van dag tot dag analyseren," zei Edward Still. Bingourou Kamara zal dus zijn interim-periode verlengen door te proberen een vierde clean sheet te scoren. 

Blessure Morioka
Het geval van Morioka stemt optimistischer. De Japanner werd in de rust tegen Seraing van het veld gehaald nadat hij een schok aan de achterkant van zijn dijbeen had gekregen. "Zijn fysieke conditie verbetert. We hebben er het volste vertrouwen in,” besluit Still