OFFICIEEL: Pikante transfer, Borussia Dortmund haalt Süle weg bij Bayern

OFFICIEEL: Pikante transfer, Borussia Dortmund haalt Süle weg bij Bayern

07-02-2022 15:48 Laatste update: 16:10
4

Een pikante transfer in de top van de Bundesliga: Niklas Süle verruilt Bayern München na dit seizoen voor Borussia Dortmund. Dat melden toonaangevende Duitse media. De 37-voudig international van Die Mannschaft heeft een aflopend contract in de Allianz Arena.

Eerder werd al duidelijk dat Süle en Bayern er niet uit kwamen over een nieuwe verbintenis. Der Rekordmeister wil niet voldoen aan de salariseisen van de 26-jarige verdediger, die zo'n twaalf tot vijftien miljoen euro per jaar zou verlangen. Bayern dacht aan maximaal tien miljoen.

Onder meer clubicoon Karl-Heinz Rummenigge gaf Süle vervolgens een trap na, maar zaakwaarnemer Voker Struth beweerde dat geld niet de drijfveer is om te vertrekken. "Niklas heeft vrij recent een keuze gemaakt voor een nieuwe club, en dat heeft niks met financiën te maken", zei hij tegen Sport1.

Volgens onder meer BILD en Kicker is de keuze dus gevallen op Dortmund. Die Schwarzgelben staan momenteel tweede in de Bundesliga, met een achterstand van negen punten op Bayern. Süle moet mogelijk de opvolger worden van Manuel Akanji, met wie Dortmund nog geen akkoord bereikte om een tot medio 2023 lopende verbintenis te verlengen.

Update: Borussia Dortmund heeft de komst van Niklas Süle bevestigd. De robuuste mandekker komt transfervrij over van Bayern MÜnchen en tekent een vierjarig contract bij Die Borussen. 

"We zijn verheugd dat we met Niklas Süle een Duitse international voor vier jaar vast hebben kunnen leggen", stelt technisch directeur Michael Zorc. Sebastian Kehl, die Zorc in de zomer zal opvolgen, legt uit: "Niklas heeft ons in persoonlijke gesprekken laten weten dat hij veel zin heeft om hier aan de slag te gaan. Hij heeft veel ervaring, brengt rust in de opbouw en is fysiek sterk."