Walem (vrouwen RSCA) over toekomst: Een tweede Wullaert vinden is onmogelijk

Walem (vrouwen RSCA) over toekomst: "Een tweede Wullaert vinden is onmogelijk"

04-02-2022 19:44

Johan Walem, die dinsdag 50 werd, sprak over de toekomst van de vrouwenploeg van Anderlecht, waarvan hij coach is. De coach heeft helemaal nog geen spijt van zijn beslissing om naar RSCA Vrouwen te trekken. 

Integendeel, de coach lijkt er met volle teugen van te genieten. De coach heeft stukken meer tijd om te genieten van zijn job."In het vrouwenvoetbal leer je het echte leven kennen," vertelt de trainer aan het Nieuwsblad.

Het is nu ondertussen al zes maanden sinds hij voor het eerst op de trainingsvelden van RSCA Vrouwen stond. Voordien had hij al de Belgische U21 gecoacht. Ook was hij de hoofdcoach bij KV Kortrijk en bondscoach bij de nationale ploeg van Cyprus. Het was voor hem dus wel even wennen toen hij plots bij de vrouwen van RSC Anderlecht belandde. Opeens moest de T1 nadenken over wanneer hij de kleedkamer binnenstapte, gaf hij tactiek aan Tessa Wullaert en had hij te maken met een veel kleiner budget. "Het is een andere wereld."

We moeten voorzichtig zijn met onze uitgaven," zegt hij in het interview in Het Nieuwsblad. We zullen geen tweede Tessa Wullaert kunnen kopen. Het is niet onlogisch: de Covid-crisis heeft alle clubs hard getroffen. We zullen meer jonge spelers opleiden. En Wullaert, zal zij blijven? "Ik hoop dat ze blijft - ze is uitzonderlijk - maar ze zal deze zomer haar situatie analyseren."