Ito en Bongonda op de bank bij KRC Genk? “Elke positie is dubbel bezet”

Ito en Bongonda op de bank bij KRC Genk? “Elke positie is dubbel bezet”

04-02-2022 15:11
8

KRC Genk moest verschillende spelers afgeven voor de interlandperiode. Onder meer Junya Ito en Theo Bongonda keren terug, maar Bernd Storck zet het duo waarschijnlijk op de bank tegen Zulte Waregem.

Storck heeft vertrouwen in zijn kern. “Vertrouwen is mijn codewoord. Elke positie is voor mij dubbel bezet, dus binnen mijn tactisch systeem moet iedereen in staat zijn om kwaliteit te leveren. Er keren veel spelers terug van interlandverplichtingen. Zij hebben verschillende matchen in de benen en dan is er nog de jetlag. Waarom zou ik de jongens die hier dan tien dagen goed hebben getraind geen kansen geven?” 

Storck gaat de komende wedstrijden roteren. “Op die manier houd ik iedereen betrokken”, gaat de coach verder tegenover Het Laatste Nieuws. “Na Union hebben we nog verschillende tests gedaan, fysiek en conditioneel staan we weel verder dan voorheen. Dus de jongens die tot nog toe minder hebben gespeeld zijn er klaar voor en ik wil hen het vertrouwen geven.” 

Vervangers van Ito en Bongonda kunnen Luca Oyen en Joseph Paintsil zijn. “En woensdag tegen OHL kan mijn elftal er alweer helemaal anders uitzien. Dat is misschien een risico, maar die verantwoordelijkheid neem ik dan op mij. Het is mijn taak om deze spelerskern verder te ontwikkelen.”