OFFICIEEL: Westerlo haalt eerdere kampioenenmaker van Union op bij Kortrijk

OFFICIEEL: Westerlo haalt eerdere kampioenenmaker van Union op bij Kortrijk

31-01-2022 17:27
1

KVC Westerlo heeft afgelopen weekend een dreuntje opgelopen. Tegen eerste achtervolger Waasland-Beveren had de koploper uit Eerste Klasse B de puntjes helemaal op de i kunnen zetten, maar door de 2-1-nederlaag lijkt de promotiestrijd plots nog niet gestreden. Misschien kan de ervaring van Mathias Fixelles wel van doorslaggevend belang zijn.

Fixelles kwam de voorbije maanden uit voor KV Kortrijk, maar zal vanaf nu de kleuren van Westerlo verdedigen. In het Kuipje heeft hij een contract voor tweeënhalf jaar ondertekend. Het is nochtans niet zo dat Fixelles geen kansen kreeg bij KVK. De middenvelder kwam er sinds vorige zomer twintig keer in actie in de Jupiler Pro League, weliswaar voornamelijk als invaller.

Nu gaat Fixelles zijn heil dus beproeven bij Westerlo. De Kemphanen hopen vooral dat hij de nodige ervaring meebrengt om het promotieklusje te klaren. Fixelles mag dan pas 25 jaar jong zijn, vorig seizoen proefde hij al eens van de titel in Eerste Klasse B als lid van Union Saint-Gilloise. Mogelijk voegt hij daar een jaar later een tweede triomf aan toe. Westerlo staat momenteel zeven punten voor op Waasland-Beveren, dat nog negen speeldagen heeft om de rollen om te draaien. Bovendien hebben de Kempenaars nog een wedstrijd tegoed.