Kompany en Refaelov niet tevreden met rode kaart: Vaak in nadeel van Anderlecht

Kompany en Refaelov niet tevreden met rode kaart: "Vaak in nadeel van Anderlecht"

27 januari - 07:15 Laatste update: 07:16
Jupiler Pro League 105 Reacties

RSC Anderlecht kwam al vroeg tegen Cercle Brugge met tien te staan na een rode kaart voor Wesley Hoedt. De Nederlander haalde de doorgebroken Rabbi Matondo neer, al vond men die rode kaart bij paars-wit toch enigszins streng.

Bij Anderlecht oordeelde men dat scheidsrechterlijke beslissingen de laatste tijd niet echt in het voordeel van paars-wit vallen. ''Een rode kaart is altijd een sleutelmoment", gaf Kompany achteraf aan bij Het Laatste Nieuws.

"Ik moest terugdenken aan het moment met Raman op Mechelen, toen kwam de VAR niet tussen. Soms krijg ik het gevoel dat zulke twijfelgevallen steeds nét in ons nadeel uitdraaien. Ik had het gevoel dat we stilaan in ons ritme geraakten en de gaten vonden."

Ook Lior Refaelov stelde zich vragen bij de beslissingen van de scheidsrechters de laatste weken en maanden. "Met elf tegen elf was het resultaat wellicht anders", zuchtte hij. "Het is dit seizoen al vaak gebeurd dat een 50/50-beslissing in ons nadeel uitdraait. 't Is al onze vijfde rode kaart, nochtans zijn wij een faire ploeg die altijd respect heeft voor de wedstrijdleiders."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie