The Guardian: flinke promotie lonkt voor Amrabat, Spurs doet voorstel

The Guardian: flinke promotie lonkt voor Amrabat, Spurs doet voorstel

26-01-2022 21:40

Sofyan Amrabat lijkt zijn carrière daadwerkelijk te gaan vervolgen bij Tottenham Hotspur. De Premier League-club wil de oud-speler van Club Brugge tot het einde van het seizoen huren, met een optie tot koop van zestien miljoen euro.

Dat schrijft transferexpert Fabrizio Romano voor The Guardian. Voor Amrabat lonkt daarmee een flinke stap omhoog. De Marokkaanse international timmerde de laatste jaren aan de weg in de Serie A, maar hij is dit seizoen slechts bankzitter bij Fiorentina. Een trainerswissel pakte niet goed voor hem uit. La Viola betaalde in de zomer van 2020 nog bijna twintig miljoen euro aan Hellas Verona.

Amrabat, die eerder uitkwam voor Utrecht, Feyenoord en Club Brugge, heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Spurs, waar manager Antonio Conte hem graag ziet komen. Hij zit echter nog wel in de wachtkamer. De Londenaren moeten eerst af van Tanguy Ndombélé, die in de belangstelling staat van Paris Saint-Germain, of Dele Alli, die de interesse heeft gewekt van Newcastle United.

Momenteel neemt de 25-jarige Amrabat met Marokko deel aan de Afrika Cup.