Consultant vrijgesproken in vete tussen Club Brugge en Antwerp: ‘Geen bewijs’

Consultant vrijgesproken in vete tussen Club Brugge en Antwerp: ‘Geen bewijs’

26 januari - 18:30 Laatste update: 26 januari - 18:30
20

Een voormalige consultant van Club Brugge is voor de rechter gekomen. De 36-jarige Antwerpenaar moest zich verantwoorden voor hacking, heling, misbruik van vertrouwen en een schending van privacy. Hij ontkent echter alle feiten.

De man ging in 2015 als financieel consultant aan de slag bij Club Brugge. Hij bood later echter zijn diensten aan bij Royal Antwerp FC en in 2017 werd zijn contract bij Club Brugge beëindigd. Volgens Blauw-Zwart zou de man in kwestie tijdens zijn opzegperiode ook duizenden documenten met gevoelige informatie hebben doorgespeeld naar Antwerpen.

"Een forensische analyse van het toestel heeft dit aangetoond", citeert De Standaard Walter Van Steenbrugge, de advocaat van Club Brugge. "Hij mocht die vertrouwelijke informatie niet kopiëren en er al zeker niet mee naar de concurrentie lopen. Ik kan mij wel voorstellen dat deze blauwzwarte mol daar met open armen werd onthaald."

Onschuldige speelbal
De man in kwestie ontkent echter alle feiten. Volgens zijn advocaat werden bepaalde updates van documenten namelijk automatisch via Dropbox op zijn nieuwe laptop gezet. "Hij heeft nooit bewust en met kwade bedoelingen informatie gekopieerd", klinkt het.

Daarnaast geeft zijn verdediging ook aan dat hij een speelbal is in de vete tussen de sterke mannen bij Antwerp en Club Brugge. "Ik heb altijd in eer en geweten gehandeld en heb al heel zwaar afgezien door deze onterechte beschuldigingen", geeft hij aan.

Op 23 februari doet de rechter een uitspraak over de zaak. De man in kwestie dreigt Ruud Vormer en Brandon Mechele, die zich burgerlijke partij hadden gesteld omdat door gegevensdiefstal hun marktaandeel gedaald zou zijn, elk 25.000 euro te moeten betalen. Ook Club Brugge kan nog een bepaalde som ontvangen.

Update: De consultant die zowel voor Club Brugge als Antwerp heeft gewerkt is vrijgesproken door de Brugse rechtbank voor hacking, heling, misbruik van vertrouwen en de schending van de privacy, dat laat Het Nieuwsblad weten.

“Uit het onderzoek blijkt niet dat eerste beklaagde na zijn ontslag bepaalde informatie of ideeën met betrekking tot het Club Lab heeft aangewend bij zijn nieuw samenwerkingsverband met Antwerp. Verder blijkt ook niet dat hij ooit vertrouwelijke gegevens of data zou hebben gedeeld met derden”, klinkt het.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie