Zorgane (Charleroi): Het is makkelijker om in de kou te spelen dan in Kameroen

Zorgane (Charleroi): "Het is makkelijker om in de kou te spelen dan in Kameroen"

26 januari - 12:15 Laatste update: 12:16
Jupiler Pro League 0 Reacties

De spelers van de Afrika Cup sijpelen stilletjes aan de Belgische competitie terug binnen. 48 uur na de pijnlijke uitschakeing van de Afrika Cup is Adem Zorgane teruggekeerd naar de dagelijkse gang van zaken in FC Charleroi. Hij speelde gisteren meteen al mee in het gelijke spel tegen KV Kortrijk.

Hij zou zaterdag al tegen Gent gespeeld hebben, maar een staatsdiner met de Algerijnse president, Abdelmadjid Tebboune, heeft zijn terugkeer naar Henegouwen uitgesteld. Dit weerhield Edward Still er niet van om Adem Zorgane op dinsdag al in het hart van het middenveld te laten spelen. "Ik ben blij dat de coach zijn vertrouwen in mij heeft gesteld. Het was een beetje moeilijk voor me in de eerste paar minuten, maar ik voelde me goed. Ik heb goed getraind in het nationale team, ook al heb ik niet gespeeld."

Temperatuurverschil
De Carolos waren niet in staat om de drie punten mee te nemen, ondanks dat ze zwaar domineerden. "We kwamen niet goed in het spel. In de tweede helft speelden we beter. Het wordt ingewikkeld voor de top vier te halen met deze twee op zes," vertelt de middenvelder aan DH Sports. Het verschil in temperatuur deerde de Algerijnse international niet. "Het is makkelijker om in de kou te spelen dan in Kameroen. Hier kun je opwarmen door te rennen. In Afrika, is er geen lucht of zuurstof. Het is verstikkend."

Leidersrol
Door opnieuw het shirt van de Zebra's aan te trekken, neemt Zorgane de leidersrol op zich die hij bij de nationale ploeg niet heeft. "De coach legde me uit waarom ik niet speelde. Ik moet nog harder werken om mijn plaats te verdienen. Die van Charleroi is zeker veilig,” besluit Zorgane.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie