Strenge regels bij stadion Club Brugge: 'Stadionverbod dreigt voor laatkomers'

Strenge regels bij stadion Club Brugge: 'Stadionverbod dreigt voor laatkomers'

Het nieuwe stadion voor Club Brugge komt ook met een paar extra regels voor de fans van Blauw-Zwart. Zij zullen bij de koop van een ticket ook moeten aangeven met welk vervoermiddel ze naar het stadion trekken en hoe laat ze zullen aankomen. Zijn ze te laten, dan worden ze de toegang tot het stadion ontzegd.

Dat meldt men bij De Morgen, dat het mobiliteitsplan voor het nieuwe stadion kon inkijken. De nieuwe voetbaltempel zal zo'n 40.000 fans kunnen ontvangen, maar zij zullen bij een thuismatch ook moeten puzzelen.

Bij de aankoop van een ticket voor een voetbalwedstrijd moeten de fans namelijk ook aangeven hoe ze naar het stadion zullen reizen en wanneer ze zullen toekomen. Zo hoopt men bij Club Brugge de autodrukte te kunnen spreiden, maar dat dreigt voor de supporters ook kwalijke gevolgen te gaan hebben.

Stadionverbod
Als je te laat komt (met ruimte tot vijftien minuten voor wagens) of je je niet aan de afspraak hebt gehouden (door een ander vervoersmiddel gebruikt te hebben), mag je het stadion namelijk niet binnen. Dat kan zelfs nog een stapje verder gaan. Bij herhaalde inbreuken is een stadionverbod ook mogelijk.

Bij de supportersfederatie van Club Brugge reageerde men inmiddels ook op het nieuws. "Dat is inderdaad nogal streng en het zal toch voor een mentaliteitswijziging moeten zorgen bij de fans. Hopelijk kunnen we snel rond de tafel zitten om de details te bespreken", zegt voorzitter Nico Cappaert aan het dagblad.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie