'Trebel moest van makelaar Bayat liegen tegen Anderlecht'

'Trebel moest van makelaar Bayat liegen tegen Anderlecht'

In de marge van Operatie Propere Handen komen er ook nog wat geheimen naar boven van topmakelaar Mogi Bayat. Hij gooide Adrien Trebel in de strijd om een andere speler te overtuigen en liet Trebel zelfs liegen tegen Anderlecht. 

Die feiten zouden volgens Het Nieuwsblad dateren uit 2018. Bayat trok toen naar Nantes om een transfer te regelen voor de Franse middenvelder Valentin Rogier. Hij wilde dat Trebel zou meegaan, maar die moest toen meetrainen bij Anderlecht. Trebel zei op aangeven van Bayat dan maar dat hij naar de dokter moest met zijn zwangere vrouw.

Uiteindelijk slaagde Bayat er met de hulp van Trebel in om betrokken te worden in de transfer van Rogier. Trebel zou naar verluidt een commissie van vijftien procent hebben gekregen bij zijn transfer. Een mooie som, want Rogier vertrok uiteindelijk voor vijftien miljoen euro naar Marseille.

Trebel zelf ontkent het verhaal overigens. De Fransman heeft nog een contract tot de zomer van 2023 bij Anderlecht. Sporting Charleroi zou nu interesse hebben om hem te huren. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie