Manchester United ontsnapt dankzij Rashford in minuut 93, Aston Villa wint

22-01-2022 15:36 Laatste update: 18:15

Het Aston Villa van Steven Gerrard (foto) heeft zaterdag een overwinning geboekt op Everton en doet daardoor nog volop mee in de strijd om Europees voetbal. Op Goodison Park werd het 0-1, Emiliano Buendia was de doelpuntenmaker.

Manchester United - West Ham United 1-0
Man United stuitte telkens op de defensie van West Ham, dat op Old Trafford vooral op de counter speelde. Het gevaar moest komen van Cristiano Ronaldo, die na ruim een half uur om een strafschop vroeg, maar die niet kreeg. Voor de rest was het bijzonder karig.

Na rust voerde Man United de druk op, maar dat was niet genoeg om West Ham aan het wankelen te brengen. Fred kreeg de grootste kans, Alphonse Areola pareerde uitstekend. Hoewel Man United niet de overhand had, was het voor West Ham wel een kwestie van overleven: The Hammers creërden zelf nagenoeg niets en leunden achterover.

Ook Bruno Fernandes wilde een strafschop, maar kreeg nul op het rekest. Een aantal halve pogingen leverden Man United weinig op, tot Rashford in de 93e minuut toesloeg. Daardoor bezorgde hij Man United de broodnodige winst.

Everton - Aston Villa 0-1
Aston Villa ging onderuit tegen Chelsea, Brentford (Premier League) en Manchester United (FA Cup), om vijf dagen later knap een punt uit het vuur te slepen tegen datzelfde Manchester United. Een eerste stap richting herstel, dat een vervolg kreeg tegen Everton.

Anwar El Ghazi maakte vorige week de huurtransfer van Aston Villa náár Everton, maar ontbrak nog bij zijn nieuwe club. Na een ietwat saaie openingsfase, waarin weinig gebeurde, nam Aston Villa voor rust de leiding, nadat het kort daarvoor via Ollie Watkins al een grote kans daartoe gemist had. Buendia was in de blessuretijd van de eerste helft wel gelukkig met de afronding.

Het creëren van kansen bleek ook tegen Aston Villa een groot probleem voor Everton, waardoor de bezoekers weinig moeite hadden om overeind te blijven. Aston Villa sleepte de overwinning uit het vuur en staat op de tiende plaats in de Premier League, drie punten achter nummer negen Brighton & Hove Albion.