Vrancken wapent zich voor Anderlecht: Goed dat we extra dagen gekregen hebben

Vrancken wapent zich voor Anderlecht: "Goed dat we extra dagen gekregen hebben"

Zondagavond begint ook KV Mechelen aan 2022. Normaal gezien hadden de Antwerpenaren inmiddels al twee competitiewedstrijden op de teller moeten hebben staan, maar een felle corona-uitbraak strooide roet in het eten. Tegen RSC Anderlecht hoopt Wouter Vrancken zo strijdvaardig mogelijk aan de aftrap te kunnen komen.

De trainer van KV Mechelen zag de voorbije dagen de ene na de andere spelers wegvallen met besmettingen, waaronder ook zichzelf. Intussen is iedereen wel weer terug op het trainingsveld verschenen. "Nu is het bekijken wie wat aankan. Er was een enorm verschil tussen de spelers op het vlak van de symptomen die ze vertoonden. Sommigen, ook ik, hadden bijna geen last, anderen zijn echt ziek geweest", doet Vrancken de situatie uit de doeken bij Het Nieuwsblad.

Eén, hoogstens twee speler(s) zullen uit voorzorg nog aan de kant blijven in het Lotto Park, maar voor het overige heeft Vrancken de beschikking over zijn volledige kern. Het is wel de vraag of zijn spelers op punt staan om zo'n zware wedstrijd tot een goed einde te brengen. "Fysiek hebben die besmettingen toch roet in het eten gegooid. Sommige spelers hebben na de stage een stap achteruitgezet", zucht Vrancken.

Na de coronagolf binnen de club trok KV fel van leer. Vorige zaterdag weigerde het te komen opdagen op het veld van OH Leuven, omdat het niet begreep waarom die partij niet uitgesteld werd. Normaal gezien moest Malinwa ook midweeks aan de bak tegen KRC Genk, maar dat duel werd wél verplaatst. "Het is wel goed dat we die extra dagen gekregen hebben om erdoor te komen", kan er nu toch een bedankje van af bij Vrancken. "Ik denk dat we competitief zijn en dat we kans maken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie