Club Brugge wordt onderuit gehaald voor NFT's: 'Schaamteloze cash grab'

Club Brugge wordt onderuit gehaald voor NFT's: 'Schaamteloze cash grab'

21 January - 21:25
24

Club Brugge kwam deze week met het opvallende nieuws naar buiten dat het ging inzetten op NFT's. Supporters kunnen vanaf de Play-Offs het digitale eigendom kopen, maar daar kreeg Blauw-Zwart flink wat kritiek voor.

De eigen achterban leek niet helemaal tevreden te zijn met de nieuwigheid en ook bij DataNews, het technologieluik van Knack, is men bijzonder streng voor Club Brugge. Pieterjan Van Leemputten ziet maar weinig positieve punten in een NFT. 'Die hebben niets te maken met financiën of voetbal, maar wel met oplichting en internethypes', schrijft hij.

Van Leemputten begrijpt dan ook niet dat Club Brugge heeft besloten om ook in te zetten op het digitale eigendom. 'Dat Club Brugge voortaan doelpunten in NFT-vorm gaat verkopen valt dan vooral te klasseren als een schaamteloze cash grab bij goedgelovige fans', gaat hij verder.

'Ik schrijf deze zin met de grootste ernst: een scheet in een fles is letterlijk waardevoller dan wat Club Brugge zijn fans probeert te verpatsen', is Van Leemputten bijzonder streng. Hoeveel die NFT's Club Brugge zullen en kunnen opleveren, is nog niet bekend.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie