De bond: Na eerste training van Vermaelen ging ik meteen naar Martinez

De bond: "Na eerste training van Vermaelen ging ik meteen naar Martinez"

21 januari - 17:45 Laatste update: 17:52
Rode Duivels 2 Reacties

Vrijdag brak er groot nieuws uit in de Belgische voetbalwereld: Thomas Vermaelen wordt de assistent van onze bondscoach. De monden van heel voetballend België vielen open, niemand zag dit aankomen. Toch verschoten ze hier niet van in de Belgische voetbalbond. 

Kris Van Der Haegen, De directeur van de voetbalschool van de bond sprak met Sporza en getuigt over het vertrouwen dat hij heeft in de aanstelling. "Hij zal bewust en onbewust veel opgestoken hebben in de grote voetbalculturen waar hij speelde." Dat hij een topvoetballer was hebben we dan ook allemaal met eigen ogen mogen aanzien. De blessures strooiden jammer genoeg vaak roet in het eten. 

Topcoach
De voetbalbond wist al langer dan vandaag dat Vermaelen de capaciteiten had om een topcoach te worden. De afgelopen twee jaar doorliep Thomas Vermaelen een heus traject. Enkele jaren geleden bood de bond een trainerscursus aan bij verschillende Rode Duivels. Drieëntwintig spelers kregen dit aanbod, Vermaelen ging meteen aan de slag.

Eerste training
Van Der Haegen verwelkomde Vermaelen in maart 2020 voor het eerst en was meteen erg onder de indruk. "Na de eerste training die Thomas zelf opstelde, heb ik tegen Roberto Martinez gezegd dat ik dat nog nooit gezien had van iemand die er nog maar net mee bezig was."

"Sterk in analyse"
Volgens de directeur kon je zijn oefeningen vergelijken met iemand die een Pro License op zak heeft. Een Pro License is het hoogste diploma dat je als trainer kan halen. Hij bewees meteen dat hij sterk was in analyse en dat hij dit ook kon omzetten in verschillende trainingsvormen. “Over voetbal weten topspelers alles, maar dat ook kunnen omzetten naar oefeningen die je helpen een bepaald probleem op te lossen, dat is nog iets anders," besluit Van Der Haegen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie