Leko onderneemt stappen tegen Veljkovic: ‘Ik ben geen sjoemelende trainer’

Leko onderneemt stappen tegen Veljkovic: ‘Ik ben geen sjoemelende trainer’

Gepubliceerd: donderdag 13 januari 2022 om 16:44do 13-01-2022 om 16:44

De beschuldigingen en uitlatingen van Dejan Veljkovic sloegen in als een bom. Ook coach Ivan Leko werd niet bespaard, maar de Kroaat laat het daar niet bij zitten. Volgens Het Nieuwsblad onderneemt Lekos stappen tegen de spijtoptant.

Volgens Leko is er sprake van onherroepelijke reputatieschade. Veljkovic was een tijdje de makelaar van de oefenmeester. Leko werd in oktober 2018 na een nacht in de cel gehouden tijdens Operatie Propere Handen. “Sinds de affaire hebben wij geen contact meer”, zei Veljkovic drie jaar later. “Dat hij mij via zijn advocaat zo openlijk heeft beschuldigd en zelf het licht van de zon ontkent, zal ik nooit begrijpen.”

Beide heren waren vrienden, maar tijdens Pano noemde Veljkovic Leko onder meer een verrader. Volgens Veljkovic werd Leko stiekem in het zwart betaald en kreeg hij geld als hij verschillende spelers opstelde. “Manifeste leugens. Zijn reputatie als coach is heel belangrijk, nu dit zijn marktwaarde en zijn salaris beïnvloedt”, klinkt het in het kamp van Leko.

Zijn advocaat heeft de opdracht gekregen op de publieke uitlatingen van Veljkovic te stoppen en de voormalige makelaar heeft een dagvaarding in de bus gekregen. Leko sleept Veljkovic voor de burgerlijke rechtbank en spreekt van onherstelbare reputatieschade. Leko houdt vol dat hij ‘geen sjoemelende’ trainer is en dat Veljkovic liegt. Er wordt nu gesproken van laakbare en strafbare feiten door Veljkovic.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws