Gouden Schoen Onuachu groot nieuws in België, maar voorlopig niet in Nigeria

Gouden Schoen Onuachu groot nieuws in België, maar voorlopig niet in Nigeria

13 januari - 10:45 Laatste update: 13 januari - 10:45
2

Paul Onuachu mag zich sinds woensdag de Gouden Schoen van 2021 noemen. Terwijl Onuachu in ons land groot nieuws is, is dat zijn geboorteland Nigeria (voorlopig) niet het geval.

Bij VoetbalPrimeur.be waren we nieuwsgierig wat de Nigeriaanse media zouden schrijven over de zege van Onuachu. We moesten goed zoeken alvorens we iets vonden over Onuachu en de Gouden Schoen.

Onze zoektocht begon bij Owngoalnigeria. Het laatste nieuws daar over de spits van KRC Genk dateert van 25 december toen bekendgemaakt werd dat Onuachu de definitieve selectie van Nigeria voor de Afrika Cup niet haalde.

Ook bij Sun News Online is het nieuws vanuit België nog niet doorgesijpeld. Hetzelfde gaat op voor Punch, New Telegraph Nigeria en Champion News. Meestal is ook op deze websites het nieuws dat Onuachu niet mee gaat naar de Afrika Cup de laatste update over de spits van Genk. 

Eerste Nigeriaanse winnaar, vierde Afrikaanse winnaar
Uiteindelijk kwamen we uit bij Complete Sports. Meer dan een droge berichtgeving over het feit dat Onuachu won, valt er niet te lezen. Er wordt wel aangestipt dat Onuachu de eerste Nigeriaanse winnaar is van de Gouden Schoen en dat hij de vierde Afrikaanse laureaat is. Aruna Dindane, Mbark Boussoufa en Dieumerci Mbokani gingen hem voor. Idem bij Global Times en Within Nigeria.

Pulse gaat wel iets dieper in op het nieuws. 'Zijn doelpunten hielpen hem mee aan zijn overwinning', klinkt het. Verder citeert het nog KRC Genk met hoe trots de club is op de speler.

The Monkey Podcast, een voetbalpodcast uit Lagos, wenst Onuachu via Twitter nog proficiat met zijn zege. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie