Moeten Union en co opletten? “Deze trofee zal Paul en Genk een boost geven”

Moeten Union en co opletten? “Deze trofee zal Paul en Genk een boost geven”

Na vele jaren van droogte heeft KRC Genk eindelijk weer een Gouden Schoen in huis. Paul Onuachu ging woensdagavond met de prijs van 2021 lopen. Volgens Peter Croonen is de spits een terechte winnaar en zal het Onuachu en de rest van de ploeg stimuleren in 2022.

Onuachu rekende bij de verkiezing voor de beste voetballer van de Belgische velden af met onder meer Noa Lang en Charles De Ketelaere van Club Brugge. De 41 doelpunten van de Nigeriaan in de Jupiler Pro League het voorbije jaar werden duidelijk beloond. "Ik ben heel blij. Dit is onverwacht, maar zeer verdiend”, aldus Croonen in Het Laatste Nieuws.

Inhaalrace
Genk kende voor de winterstop enkele moeilijke weken. Dat bracht onder meer het ontslag van John van den Brom met zich mee. Vanaf aankomende speeldag wil Genk zich evenwel weer gaan moeien bovenin het klassement. "We hebben na de winterstop een inhaalrace voor de boeg. Deze trofee zal daarin helpen. De Gouden Schoen zal Paul en het team een boost geven", stelt de voorzitter van KRC Genk.

Momenteel staat Genk pas 9e in de stand met 29 punten. Leider Union telt 47 punten. Antwerp, dat momenteel 4e staat, ging de winterstop in met 37 punten. Genk zal dus nog een serieuze inhaalslag moeten doen de komende weken. Zondag hervatten de Limburgers de competitie met een thuismatch tegen Beerschot.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie