Kritiek op keuze voor Schreuder: 'Ik had gerekend op iemand als Koeman'

Kritiek op keuze voor Schreuder: 'Ik had gerekend op iemand als Koeman'

12 januari - 09:46 Laatste update: 12 januari - 09:46
34

Marc Degryse uit kritiek op de aanstelling van Alfred Schreuder als trainer van Club Brugge. De oud-speler van Blauw-Zwart en huidig analist had liever een grotere naam gezien in het Jan Breydelstadion.

Degryse begrijpt weinig van de keuze van Club. "Om de volgende stap te gaan zetten, ook in Europa, iets wat Club Brugge graag wil, had ik gerekend op een trainer met een grote naam en reputatie. Iemand als Ronald Koeman", zegt de voormalig Rode Duivel in De Telegraaf. "Ik vind Schreuder niet iemand die in dat profiel past. Natuurlijk heeft hij als assistent samengewerkt met grote trainers, maar als hoofdtrainer heeft hij nog maar weinig laten zien. En Club Brugge is een grote club, dé club van België. Hier moet hij direct presteren. Club moet weer kampioen worden en wil ook de beker winnen."

Volgens Degryse is er werk aan de winkel voor Schreuder. "Club Brugge heeft met afstand het beste spelersmateriaal, maar is dit seizoen wel defensief kwetsbaar. Het zal de eerste opdracht worden voor Schreuder om daar iets voor te vinden. Hij zal de groep moeten meekrijgen in zijn plannen. Nu heb ik begrepen dat communicatie een van zijn sterke punten is. En dat hij altijd een goede band wist op te bouwen met de spelers, maar als assistent is dat toch anders dan als hoofdtrainer, als je ook onplezierige beslissingen moet nemen."

Degryse is benieuwd hoe de voormalig assistent van Ajax en FC barcelona het ervan af brengt. "Nieuwe bezems vegen altijd schoon, maar over een maand of twee moeten we maar eens kijken of hij erin is geslaagd om de groep voor zich te winnen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie