'Club Brugge en Anderlecht leveren tijdelijke opvolger van Croonen bij Pro League'

'Club Brugge en Anderlecht leveren tijdelijke opvolger van Croonen bij Pro League'

10-01-2022 15:00
13

Drie weken geleden nam Peter Croonen zelf ontslag als voorzitter van de Pro League. Sinds maandag kennen we zijn (tijdelijke) opvolgers. Vincent Mannaert en Wouter Vandenhaute kregen een mandaat om de Pro League te leiden. Dat schrijft Sporza.

In november van vorige jaar probeerde KRC Genk een kalenderwijziging voor de Jupiler Pro League door te voeren. Door onder meer de Afrika Cup dreigden de Limburgers in het begin van het nieuwe jaar heel wat spelers te missen. Genk stapte naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport en kregen gelijk. Croonen besefte evenwel dat zijn rol als voorzitter van Genk en rij rol als voorzitter van de Pro League nog moeilijk te combineren viel en deed een stap opzij.

Na zijn vertrek liet Croonen weten een goed idee te vinden als een onafhankelijk persoon de nieuwe voorzitter van de Pro League zou worden. Voorlopig is er nog geen officiële nieuwe voorzitter, maar moet de Pro League wel worden geleid door iemand. De keuze viel niet op één, maar op twee personen. Mannaert van Club Brugge en Vandenhaute van Anderlecht mogen zich de komende tijd bewijzen. De twee kregen een mandaat om de Pro League te leiden. In december werden beide heren al gepolst voor de bijzondere taak.

Of Mannaert en Vandenhaute slechts fungeren als tussenpaus moet de toekomst uitwijzen. Rond de jaarwisseling liet Vandenhaute nog verstaan dat hij zich eerst en vooral wil toeleggen op zijn taken als voorzitter van Anderlecht.