'Newcatle gaat op zoek naar nieuwe spits: Origi is in beeld'

'Newcatle gaat op zoek naar nieuwe spits: Origi is in beeld'

07-01-2022 12:45

Volgens The Telegraph bekijkt Newcastle deze maand vier mogelijke transferdoelwitten, waaronder Liverpool-spits Divock Origi. Het is op zoek naar een aanvallende versterking, omdat ze vrezen dat Callum Wilson tot het einde van het seizoen uitgeschakeld zal zijn.

Er wordt wel vaker gespeculeerd over de toekomst van Origi. De spits zou Anfield kunnen verlaten voor circa 8,5 miljoen euro. Newcastle is bereid om zijn huidige salaris bij Liverpool te evenaren. Origi speelt al sinds 2014 bij Liverpool, maar heeft onder Jürgen Klopp moeite om vaak aan spelen toe te komen. Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mané en Diogo Jota krijgen de voorkeur.

Liverpool legende
De Rode Duivel heeft een reputatie in Liverpool. Jürgen Klopp noemde hem eerder al een "Liverpool legend". Origi staat ervoor bekend om cruciale doelpunten te maken als invaller. Denk maar aan het tweede doelpunt in Liverpool's 2-0 overwinning tegen Tottenham Hotspur in de 2019 Champions League finale.

Blessure Wilson
De huidige nummer 9 van Eddie Howe, Callum Wilson, ging tegen het einde van de eerste helft van het 1-1 gelijkspel van Newcastle tegen Manchester United op 27 december onderuit. Sportsmail bericht dat de aanvaller vrijdag een scan zal ondergaan. In het ergste geval zal de 29-jarige aanvaller de rest van het seizoen uitgeschakeld blijven, wat een zware klap zou zijn voor de overlevingskansen op Tyneside.