Donkere wolken op Sclessin: Dit heeft Standard niet verdiend

Donkere wolken op Sclessin: "Dit heeft Standard niet verdiend"

07-01-2022 08:30
4

Standard zit in een diepe crisis. Het staat bij de winterstop vijftiende en moet stilaan naar de degradatiestreep kijken. Ook Paul-José Mpoku had dit nooit verwacht. 

''Er zit wel nog kwaliteit in de groep, maar het het gemoed zit niet goed", zucht Mpoku bij Het Laatste Nieuws. "Als je voor Standard speelt, moet je bepaalde zaken hébben en doén. Misschien is niet iedereen bekwaam nu om voor Standard te spelen, maar er gebeurt ook veel rondom de club dat negatief afdaalt op de spelers. Die dynamiek is moeilijk te veranderen."

Mpoku ziet de club van zijn hart helemaal afglijden. "Dat Standard nu vecht tegen de degradatie... dat is nooit Standard geweest en mag het nooit zijn. Er moet een radicale verandering komen. Als Bruno (voorzitter Venanzi, red.) blijft, moet hij zijn verantwoordelijkheid nemen en zich laten omringen met personen die de club vooruit willen helpen. Het doel moet zijn dat deze situatie Standard nooit meer mag overkomen. Dat verdient Standard niet."

Standard krijgt ook niet bepaald de makkelijkste opdracht na de winterstop. Het moet volgende week zondag gaan spelen op het veld van Anderlecht.