Defour over nieuw leven bij KV Mechelen: Sluit absoluut niets uit

Defour over nieuw leven bij KV Mechelen: "Sluit absoluut niets uit"

06-01-2022 08:15

Steven Defour stopte vorig seizoen met voetballen bij KV Mechelen, maar werd opgenomen in de staf. Als assistent-coach wil hij de kneepjes van het vak leren, al weet hij nog niet hoe zijn toekomst eruitziet. 

Defour staat als coach nog dicht bij de spelers. "Ik ben nog maar pas gestopt en heb nog samen met deze ploeg gespeeld. Ik ben ook even oud als sommige spelers. Niet onlogisch dus dat ik dicht bij de spelers sta. Over tien jaar zal dat wel anders zijn", lacht Defour bij Gazet Van Antwerpen. "Ik werk trouwens ook graag met de jongeren. Die hebben mijn ervaring nog meer nodig en stellen meer vragen. Die kan ik meer helpen."

Defour weet nog niet of hij ook hoofdtrainer wil worden. "Ik wil mijn tijd nemen. Uitzoeken wat mij het beste ligt en wat ik het leukste vind. Of ik sportief directeur of T1 zou willen worden op termijn? Ik sluit absoluut niets uit", geeft hij aan.

Defour speelde vorig seizoen nog zestien wedstrijden mee voor KV Mechelen, de club waar hij ook een groot deel van zijn jeugdopleiding heeft gekregen.