Gezocht opvolger van Refaelov, van 10 naar 1: Dribbelkoning Tissoudali op plaats 8

Gezocht opvolger van Refaelov, van 10 naar 1: Dribbelkoning Tissoudali op plaats 8

05-01-2022 17:30 Laatste update: 18:00
4

Op woensdag 12 januari kennen we de opvolger van Lior Refaelov. Dan weten we wie zich de Gouden Schoen van 2021 mag noemen. Bij VoetbalPrimeur.be tellen we af naar de uitreiking van de belangrijkste individuele voetbalprijs van ons land. Dat doen we met onze eigen top 10. Dagelijks brengen we 1 speler naar de voorgrond. Nu zijn we toe aan de nummer 8 van onze lijst, Tarik Tissoudali oftewel de dribbelkoning van KAA Gent.

Smaken verschillen en de afgelopen twaalf maanden kleurden meer dan 10 spelers de Jupiler Pro League. Toch moesten we als redactie keuzes maken. Sommige spelers hebben dan weer de pech dat hun ploegmaats met de punten zijn gaan lopen. Laat gerust jouw top 10 achter in de comments.

Paspoort – 2021
Naam: Tarik Tissoudali
Nationaliteit: Marokkaan
Club: Beerschot/KAA Gent
Leeftijd: 28 jaar
JPL-matchen: (18-+21)
Speelminuten: 2.406(831+1.575)
Doelpunten: 16 (6+10)
Assists: 7 (4+3)
Gele kaarten: 3 (1+2)
Rode kaarten: 0 (0+ 0)

Algemeen
Geslaagde wintertransfers het zijn een rariteit in de Jupiler Pro League. Tissoudali vormt evenwel een uitzondering op de regel. Toen Tissoudali op 1 februari van vorig jaar Beerschot achter zich liet voor KAA Gent, lachte de wereld de Ratten nog toe. Een jaar later zonder Tissoudali bengelt Beerschot helemaal onderin in de Jupiler Pro League. Terwijl Gent dankzij Tissoudali terug een ploeg is om mee rekening te houden.

Tissoudali kende bij de Buffalo's ups and downs, maar is de laatste maanden de ster van Gent. Een Marokkaanse Nederlander met een geweldige dribbel die bij Gent heerst, het doet sterk denken aan Mbark Boussoufa. Met dat verschil, toen Bous nog schitterde in het toenmalige Jules Ottenstadion was hij een pak jonger. Tissoudali is een wel een zeer goede opvolger in de Ghelamco Arena als het op gebied van skills aankomt. Wil Gent meedoen voor de prijzen, dan heeft het Tissoudali nodig. Hein Vanhaezebrouck zal daarom ongetwijfeld gebaald hebben toen Marokko zijn creatieveling alsnog opriep voor de Afrika Cup.

Hoogtepunt: Afstraffing voor Club Brugge
Pas op speeldag 4 van dit seizoen kon Gent voor een eerste keer een zege boeken. Na de overwinning tegen KV Mechelen kwam Club Brugge over de vloer. De Buffalo's moesten bevestigen en deden dat. Gent haalde het met 6-1. Tissoudali opende al na amper 9 minuten de score. Later in de match was hij ook nog goed voor een assist. Gent was zo blij met de zege tegen Club Brugge, dat de Buffalo's de match nadien integraal online zetten. 

Dieptepunt: Drie matchen langs Vanhaezebrouck
Na nederlagen tegen Charleroi en Kortrijk greep Vanhaezebrouck in. Drie matchen lang startte Tissoudali langs zijn trainer op de bank. Tegen Antwerp kwamen de Buffalo's in de eerste helft met tien man te staan na rood voor Chakvetadze. Meteen na de pauze kreeg Tissoudali toch zijn kans. Twee keer dribbelde hij zich een weg richting doel, maar raakte niet voorbij Butez. Het werd nog zuurder voor Gent toen Frey met het nodige geluk aan de andere kant wel het enige doelpunt van de partij wist te scoren. Opvallend: na de match op de Bosuil kwam Tissoudali terug in de basis en verdween daar niet meer uit.

Trivia: Ode aan Appie
Sinds hij op de Belgische velden te bewonderen is, speelt Tissoudali met het rugnummer 34. Natuurlijk is 34 een ode aan de onfortuinlijke Abdelhak Nouri. Het is maar één voorbeeld dat het hart van Tissoudali op de juiste plaats zit.

Conclusie
Tissoudali is één van de spelers waarom we graag naar de Jupiler Pro League kijken. Zijn dribbels zijn een streling voor het oog. Toch zal hij dit jaar op de erelijst Boussoufa niet opvolgen.

Eindstand Gouden Schoen 2021 voor VoetbalPrimeur.be
01.
02.
03.
04.
05.
06.
07.
08. Tarik Tissoudali (Beerschot/KAA Gent)
09. Michael Frey (Waasland-Beveren/Royal Antwerp FC)
10. Rob Schoofs (KV Mechelen)