Club Brugge maakt 'spannende keuze' voor Schreuder: 'Dat is een valkuil'

Club Brugge maakt 'spannende keuze' voor Schreuder: 'Dat is een valkuil'

03-01-2022 17:47
4

Youri Mulder denkt dat Alfred Schreuder een goede keuze heeft gemaakt door naar Club Brugge te gaan. De voormalig rechterhand van Ronald Koeman bij FC Barcelona is in hoofdlijnen akkoord met Blauw-Zwart. Als alles rond is, volgt hij Philippe Clement op als hoofdtrainer.

Club Brugge staat in de Jupiler Pro League op de tweede plaats en vergeleken met vorig seizoen vallen de prestaties tegen. Mulder acht Schreuder de juiste persoon voor de klus. "Mijn mening is misschien een beetje gekleurd, maar ik heb niets dan lof voor hem", zegt hij in gesprek met Sporza. "Hij is een echte voetbalman, die de taal van de spelers spreekt."

Bij FC Barcelona was Schreuder verantwoordelijk voor de veldtrainingen, waar zelfs Lionel Messi naar verluidt van onder de indruk was. "Schreuder is tactisch heel onderlegd en hij slaagt erin om zijn speelwijze op een gedisciplineerde maar toch ook speelse manier erin te slijpen. De spelers kwamen altijd met plezier naar de training", aldus Mulder, die één negatief puntje aanstipt.

"Dat is ook een van de enige valkuilen die ik zie, dat Schreuder weinig ervaring heeft als hoofdcoach. Het is dus toch ook een beetje een spannende keuze voor Club." Toch dicht de analist de 49-jarige trainer goede kansen toe op prijzen. "Hij hoeft eigenlijk niet superveel te veranderen. Club Brugge voetbalt nu al op een Nederlandse manier, met de nadruk op aanvallend en verzorgd voetbal. Dat is ook hoe Schreuder wil voetballen. Hij kan daar op voortborduren."