Lukaku geeft toe dat hij meer duidelijkheid wil van Chelsea-coach Tuchel

Lukaku geeft toe dat hij meer "duidelijkheid" wil van Chelsea-coach Tuchel

29-12-2021 15:01 Laatste update: 15:04

Romelu Lukaku heeft Chelsea FC naar de overwinning op Aston Villa geloodst nadat hij in de rust inviel en meteen ook scoorde. Hij is echter nog steeds onzeker over de rol die hij speelt onder manager Thomas Tuchel. Lukaku eist meer "duidelijkheid" van Tuchel

Lukaku kent een moeilijk seizoen bij Chelsea. Dit weekend scoorde hij voor het eerst sinds september in de Premier League toen Chelsea met 3-1 won op het veld van Aston Villa. Het was Lukaku's zesde doelpunt in 17 optredens sinds zijn terugkeer naar Stamford Bridge van afgelopen zomer. Een enkelblessure en het coronavirus beperkten zijn impact sinds de recordtransfer van de club.

Multi-inzetbaar
Het was eindelijk nog eens een puike prestatie van Lukaku bij Chelsea. De Rode Duivel lijkt dan ook niet helemaal tevreden te zijn met de rol die hij toegediend krijgt van Tuchel. "Ik en de coach hebben een paar gesprekken gehad over wat hij van me wilde. Ik heb hem duidelijk gezegd dat ik multi-inzetbaar ben," vertelde Lukaku aan ESPN Brasil. "Het gaat er gewoon om dat ik een beetje duidelijkheid wil over hoe hij me gaat gebruiken,” klinkt het bij Lukaku. “Ik kan alles doen in functie van het spel dat Tuchel wil spelen. Ik kan er achteraan lopen, ik kan druk zetten, ik kan de bal hoog houden. Ik denk dat dit door de jaren heen kwaliteiten zijn die ik aan mijn spel heb toegevoegd.”

Super belangrijk
Lukaku is al bijna tweeënhalve maand niet aan een Premier League-wedstrijd begonnen, waarbij Tuchel vaak Christian Pulisic als centrumspits inzette. De Duitser benadrukte echter dat Lukaku een "super belangrijk" onderdeel is van zijn plannen toen hij hun gesprek tijdens de rust toelichtte. "Ik zei tegen hem om heel eerlijk te zijn en me te vertellen of hij denkt dat hij 45 minuten kan spelen," vertelde Tuchel aan de officiële website van Chelsea.

"Hij zei: 'Ja', en ik zei: 'Oké, dus probeer 45 minuten te spelen'. "Er is geen twijfel dat hij super belangrijk is. Elke speler is superbelangrijk, maar Romelu zal een belangrijke speler zijn, daar twijfelt niemand aan. "Maar de laatste keer dat hij voor ons startte was in oktober en niet vanwege kwaliteit of omdat we twijfelen dat we beter zijn zonder dat hij start. Dat is niet het geval," besluit Tuchel.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s