Verbeke spreekt over transfers Anderlecht: “Op die positie denken we wel na”

Verbeke spreekt over transfers Anderlecht: “Op die positie denken we wel na”

29-12-2021 08:44
12

RSC Anderlecht moet het nog steeds met beperkte financiële middelen doen ondanks de kapitaalsverhoging. Paars-wit boekte weer een verlies van 29 miljoen euro. Peter Verbeke spreekt tegenover Het Nieuwsblad over komende transfers.

Anderlecht zoekt alvast een rechtsback. “Op die positie denken we wel na, ja. Misschien is het beter om Killian Sardella een halfjaar uit te lenen zodat hij meer aan spelen toekomt. Dan moeten we zien wat er met Murillo gebeurt. Vorige zomer was er inderdaad een goed bod van Spartak Moskou, maar toen lieten we hem niet gaan omdat Sambi Lokonga en Nmecha in dezelfde week vertrokken. Amir heeft het daar even moeilijk mee gehad. We zullen zien wat we doen als er opnieuw een club komt aankloppen, maar we hebben ook nog jeugdspeler Mehssatou als alternatief.”

Verbeke geeft toe dat Anderlecht nog geen vijf of zes miljoen euro kan uitgeven aan een nieuwe aanvaller, maar ook aanvallend kan er nog wat bijkomen met het oog op het vertrek van Christian Kouamé naar de Afrika Cup. “Wat wij moeten doen, is nu al zoeken naar een jong talent en hopen dat die dan ontploft. Daar zijn we dagelijks naar op zoek - in Servië, in Slovenië, overal. Maar als in april blijkt dat we die diamant niet hebben gevonden, bestaat de kans dat we volgende zomer opnieuw één of twee spelers huren, zoals nu met Kouamé en Zirkzee. Vroeger had ik mijn twijfels bij die uitleenbeurten, maar nu durf ik te zeggen dat twee à drie gehuurde spelers in een ploeg best oké zijn.”

Percy Liza staat naar verluidt op het lijstje, maar een transfer zoals Kukharevych moet worden vermeden. “We moeten de mislukte transfers beperken, maar het helemaal uitsluiten kan niet. Ik heb wel het volste vertrouwen in mijn scoutingsteam. Het doel moet zijn om minstens om de twee jaar een Sergio Gomez te vinden. Die kostte maar 1,5 miljoen en is er nu al meer dan 10 waard. Die vonden we door creatief te zijn. Voor Sergio hier tekende, had hij maar vijf matchen als linksachter gespeeld. Als een andere topclub goeie transfers doet, zullen wij die moeten overtreffen door vindingrijk te zijn. Niet door meer geld uit te geven.”