Condom reageert op ontslag Seraing: “Beslissing was vorige week al genomen”

Condom reageert op ontslag Seraing: “Beslissing was vorige week al genomen”

28-12-2021 07:47
1

Jordi Condom en Seraing gaan uit elkaar. Na de 2-0 verloren competitiewedstrijd tegen KV Mechelen werd het ontslag van de Spanjaard bekendgemaakt. Condom reageert tegenover Het Nieuwsblad op de situatie.

Condom zegt dat zijn ontslag al een week geleden vaststond. “De beslissing is al een week geleden genomen. Met de club was er de afspraak dat dit mijn laatste match zou zijn. De reden? Ik ga een metafoor gebruiken. Om een goed gerecht te kunnen serveren, heb je ingrediënten nodig. Er is een gebrek daaraan, en aan infrastructuur.”

Ook de persoonlijke situatie van Condom was niet ideaal. “We hebben ook mooie dingen laten zien, maar trainer van Seraing zijn vraagt heel veel energie. Daar kwam mijn familiale situatie van begin dit seizoen bij (Condoms dochter was ziek, red.). Zoiets weegt. In de rekrutering ben je hier heel afhankelijk van Metz. Ik heb tevergeefs spelers voorgesteld. Dat begint zich op den duur allemaal op te tellen en op een gegeven moment stopt het.”

Toch eindigt Condom op een positieve noot. “Maar de balans is wat mij betreft heel positief. Ik ben tevreden met mijn werk, want dat is het ontwikkelen van spelers en matchen winnen. Dat was complex. Ontwikkelen hebben we gedaan. Spelers zitten nu op een 1A-niveau dat ze nog niet hebben bereikt. Maar de club ziet het anders dan ik, daarom stopt het hier. Ik wens Seraing het beste toe. Het houdt hier niet op, er is nog een ander leven.”