De Witte over voorzitterschap Pro League: “Neutraliteit en leiderschap”

De Witte over voorzitterschap Pro League: “Neutraliteit en leiderschap”

27-12-2021 14:44
4

De Pro League zoekt een nieuwe voorzitter na het vertrek van Peter Croonen (KRC Genk). Ivan De Witte (KAA Gent) laat zich tegenover Sporza uit over de zoektocht.

De Witte zal het alvast niet worden. "Ik heb het al eens gedaan en ik vind dat het genoeg geweest is. Ik zag mijn naam tot mijn grote verrassing verschijnen, maar we moeten vooral uitkijken naar een sterke voorzitter en een sterk bestuur."

De Witte hoopt dat een sterke leider opstaat om de Pro League te leiden. "Bij de voetbalbond en de Pro League is er leiderschap nodig. Ik vind dat dat ontbreekt. Er zijn veel clubs die coalities vormen en niet voor het hoogste goed gaan."

De Witte wil ook liefst iemand binnen de competitie aanstellen. "Mochten we iemand vinden buiten het voetbal die de kwaliteiten heeft om dat te doen, dan zou ik voorstander zijn. Indien niet, laat ons dan de beste persoon nemen binnen de liga."

Nu is de vraag nog wie de voorzitter zal worden. "Wie dat dan is? Daar doe ik geen uitspraken over. Ik heb het 5 jaar gedaan en de tijden waren anders, maar er moet toch iemand te vinden zijn binnen onze groepering die met neutraliteit en leiderschap kan leiden."