Standard met extra zorgen het jaar uit, Zulte Waregem fluitend 2022 in

26-12-2021 17:51
10

2021 was niet het jaar van Standard en dat is zondag nog maar eens gebleken. Op eigen veld verloor het met 0-1 van Zulte Waregem. Voor Essevee de eerste uitzege in maanden.

De eerste helft vatten we erg kort samen. Beide ploegen kregen amper kansen en gescoord werd er dan ook niet. De grootste 'kans' voor de rust? Een vrije trap van Amallah op de lat, maar veel meer hadd de eerste helft niet in petto.

Na de pauze testte Standard ook het doelhout aan de andere kant. Nkounkou vond de paal op zijn weg. In de 55e minuut stond men achterin te slapen bij Standard. Gano strafte het knap af. Na een voorzet van De Bock was de controle goed en de afwerking perfect, 0-1.

Standard ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar Bossut en opnieuw het doelhout hielden Standard van een doelpunt. De Rouches claimden ook nog tevergefs een strafschop. Fai pakte bij de thuisploeg nog rood.

Standard telt na 19 speeldagen amper 23 punten. Zulte Waregem sluit 2021 af met hetzelfde aantal. Simons pakt na het het ontslag van Dury 6 op 6 bij Essevee.