Boos Kortrijk haalt zwaar uit: 'Een eerlijke competitie is een utopie'

Boos Kortrijk haalt zwaar uit: 'Een eerlijke competitie is een utopie'

26-12-2021 14:00
16

Normaal gezien stond de partij tussen Royal Antwerp FC en KV Kortrijk zondag op het programma, maar de Pro League heeft besloten om dat duel na de coronaperikelen bij The Great Old uit te stellen. KVK is echter niet opgezet met die beslissing.

In een communiqué op de officiële kanalen haalt de club stevig uit naar de Pro League. Zo herinnert de club het voetbalorgaan aan de uitspraken van enkele maanden geleden. 'De Pro League wilde wegens een overvolle kalender geen wedstrijden meer uitstellen voor coronaredenen', schrijft men.

KV Kortrijk denkt dan ook aan juridische stappen. 'Onze club meent dat deze beslissing onrechtmatig is', geeft Kortrijk aan. 'Dit was vrijdagavond ook nog de visie van de kalendermanager. Toch kregen we te horen dat de wedstrijd wordt uitgesteld, in tegenstrijd met het reglement Er wordt een vage verwijzing gemaakt naar ‘de nieuwe omikronvariant die bijzonder besmettelijk blijkt te zijn.'

Coronareglement
De West-Vlaamse club begrijpt niet dat het reglement niet gevolgd wordt. 'Onze club kan niet anders dan vaststellen dat een wettelijk kader door de profliga als relatief wordt beschouwd en dat vanaf nu elke club matchen kan laten uitstellen, ook al is er maar één omicronbesmetting in het team.'

'In de gecreëerde context is een 'eerlijke competitie' een utopie en dreigt de competitie zelfs niet meer te kunnen worden afgerond volgens normaal verloop', besluit de club stevig.