SPORT: Premier League-clubs onderzoeken mogelijke Coutinho-transfer

SPORT: Premier League-clubs onderzoeken mogelijke Coutinho-transfer

25-12-2021 17:45

Philippe Coutinho komt niet in de plannen van Xavi Hernández voor bij FC Barcelona. De Braziliaan mag vertrekken, maar voor veel geïnteresseerde clubs is zijn salaris van veertien miljoen euro per jaar een struikelblok. De interesse vanuit de Premier League is er echter weldegelijk.

Diario SPORT meldt dat Coutinho niets liever wil dan terugkeren naar Engeland, waar hij tussen 2013 en 2017 uitblonk bij Liverpool. Een terugkeer is onderzocht, maar The Reds lijken niet van plan om een aanbieding te doen voor Coutinho. Newcastle United is naar verluidt concreet voor de Braziliaan, maar die wil niet vertrekken naar The Magpies.

Er blijven een aantal opties over voor Coutinho. Everton probeerde hem voor dit seizoen al weg te halen bij Barcelona, maar The Toffees kunnen hem alleen huren en daarbij niet het volledige salaris betalen. Dat ziet Barcelona niet zitten. Arsenal en Tottenham Hotspur lijken de belangrijkste gegadigden in de race om de handtekening van Coutinho. Concreet is het nog niet, de twee clubs onderzoeken of een transfer financieel haalbaar is.

Xavi hoopt Coutinho en ook Samuel Umtiti te verkopen. Hierdoor komt er ruimte vrij in het salarishuis van de club. Zo zou Matthijs de Ligt in de belangstelling staan van Barça, al is een transfer alleen haalbaar wanneer Coutinho en Umtiti daadwerkelijk verkocht worden.