Ook onder Storck moet Ugbo vechten voor basisplek: Hij was ontgoocheld

Ook onder Storck moet Ugbo vechten voor basisplek: "Hij was ontgoocheld"

25-12-2021 14:04
4

Onder Bernd Storck moet er hard worden gewerkt bij KRC Genk. Dat is misschien nog een understatement, want de Duitser legt er stevig de pees op. Dat heeft Iké Ugbo ook al ondervonden.

De Canadese spits werd gehaald als vervanger van Paul Onuachu, maar de Nigeriaan is nog steeds niet vertrokken bij Genk. Onder John van den Brom had Ugbo geen basisplek en dat is ook het geval bij Storck. Toch verwacht de trainer veel van Ugbo.

"Hij zal Onuachu vervangen", spreekt Storck duidelijke taal in Het Belang van Limburg. "Ik maak daar geen geheim van. Bij mijn komst heb ik Iké zonder omwegen verteld dat hij voor mij enkel en alleen op de positie 9 kan spelen, maar dat Onuachu daar mijn nummer 1 is. Hij was toen een beetje ontgoocheld. Maar nu is hij aan zet. Dat weet hij. Ik geloof in hem", klinkt het.

Ugbo werd afgelopen zomer voor maar liefst vier miljoen euro in huis gehaald, maar kon nog niet helemaal overtuigen. Na 22 wedstrijden (waarvan voornamelijk invalbeurten) zit hij aan vijf doelpunten voor de Limburgers.