Het was niet de fout van KRC Genk dat ik daar niet slaagde

"Het was niet de fout van KRC Genk dat ik daar niet slaagde"

25-12-2021 12:00 Laatste update: 08:58
4

Benson Manuel is de laatste weken een sensatie bij Antwerp. Nochtans liep het bij KRC Genk mis voor hem. Volledig zijn eigen schuld, geeft Benson nu aan.

"Mijn periode in Genk heeft me de ogen geopend", klinkt het in Het Laatste Nieuws. "Daar heb ik de klik gemaakt. Ook al ben ik daar niet geslaagd en speelde ik amper, het heeft me deugd gedaan. Het was niet de fout van Genk dat ik niet slaagde, het was de fout van mijn karakter en mijn gedrag. Ik ben geen persoon die excuses gaat zoeken. Ik was niet goed en niet slim genoeg. Ik vind het belangrijk dat ik daar oprecht in ben."

Benson kon nooit overtuigen bij KRC Genk. "De druk die ik mezelf oplegde in dat jaar bij Genk was ongezond. Ik was te perfectionistisch. Mocht ik kunnen teruggaan in de tijd, zou ik sterker proberen te zijn. Ik twijfelde aan mezelf, ik had het moeilijk. Ik heb toen met veel mensen gesproken. Binnen de club en in mijn omgeving. Ik heb geleerd om meer open te zijn. Die tegenslag in Genk heeft me met de voeten op de grond gezet."

Benson speelde uiteindelijk maar elf wedstrijden mee voor KRC Genk. Twee jaar geleden pikte Antwerp hem op voor een transfersom van drie miljoen euro.