'Barça en Sevilla akkoord: De Jong kan naar Spaanse laagvlieger'

'Barça en Sevilla akkoord: De Jong kan naar Spaanse laagvlieger'

24-12-2021 14:58
11

FC Barcelona en Sevilla hebben een oplossing gevonden voor de uitzichtloze situatie van Luuk de Jong in Camp Nou. Cádiz, de nummer negentien van de Primera División, wil de Nederlandse spits tot het einde van het seizoen huren, meldt Mundo Deportivo.

De Jong heeft geen toekomst meer bij Barça. De Catalanen willen dan ook het huurcontract van de zomeraanwinst verscheuren, maar Sevilla zit ook niet op hem te wachten. Cádiz biedt nu de helpende hand, weet MD. Die club heeft al een akkoord bereikt met Sevilla om De Jong op huurbasis over te nemen.

Een belangrijke voorwaarde is nog wel dat De Jong zelf ook met de deal instemt. Het zou Barcelona helpen om de salarislast verder te verminderen, al verdient de 38-voudig Nederlandse international zeker geen topsalaris. Blaugrana hoopt spoedig de komst van Ferran Torres bekend te maken en hoopt daarvoor zo veel mogelijk overbodige spelers te lozen.

De Jong kwam afgelopen zomer op voorspraak van de inmiddels ontslagen Ronald Koeman naar Camp Nou, maar Xavi stelt geen prijs op zijn aanwezigheid. Hij scoorde slechts één keer in negen competitieduels.