Een gelijkspel tegen Anderlecht is niet slecht, maar je wil toch winnen

"Een gelijkspel tegen Anderlecht is niet slecht, maar je wil toch winnen"

Met een ultieme redding wist Simon Mignolet Club Brugge nog te redden en een doelpunt van Benito Raman te verhinderen. Het werd uiteindelijk een 2-2 gelijkspel, waar de doelman zich wel in kan vinden.

"In de eerste helft waren we de betere ploeg, behalve de eerste tien minuten. We creëerden kansen en we plaatsten hen onder druk", analyseert de doelman op de clubsite. "We hadden de controle over de wedstrijd, maar we moesten een tweede doelpunt maken. Ook in het begin van de tweede helft hadden we een grote kans om de 2-0 te maken. Als die viel, kon je de wedstrijd controleren en uitspelen."

Die viel echter niet, waardoor Anderlecht de kans kreeg om zich weer in de wedstrijd te knokken en een gelijkspel uit de brand te slepen. "Nu in de tweede helft kwam Anderlecht met de snelheid van Raman en Amuzu beter in de match en kregen ze kansen. Dan weet je met 1-0 dat je niet veilig bent. Ze scoorden dan ook op het juiste moment en daarna op een stilstaande fase. Dan is het positief dat we niet verloren en een punt pakten en vooral de afstand behouden op Anderlecht. Al bij al is het geen superslecht resultaat, maar je wil toch winnen."

Club Brugge wacht na het drukke programma nog twee partijen. ""Eéntje in de Beker die belangrijk is en dan opnieuw een grote match in de stadsderby", weet Mignolet. "Laat ons hopen dat we die twee wedstrijden afsluiten met een overwinning. Dat zou heel positief zijn. We kijken nu vooral naar onze eigen prestaties en onze punten. We trekken ons daaraan op en later in de competitie zien we wel waar we eindigen", besluit hij.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Eleven Sports Belgium (@elevensportsbe)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie