Racismerel in Brugge: Waarom heeft alleen Kompany dit gehoord?

Racismerel in Brugge: "Waarom heeft alleen Kompany dit gehoord?"

20-12-2021 11:00
59

Vincent Kompany weigerde zondagmiddag naar de persconferentie te gaan na Club Brugge - Anderlecht. Hij gaf aan dat de fans hem racistisch hebben benaderd, al zal daar volgens ex-ref Serge Gumienny weinig mee worden gedaan.

"Ik heb moeite om te begrijpen waarom alleen de trainer van Anderlecht dit zou gehoord hebben? De vierde ref staat nochtans naast Kompany", stelt hij bij Het Belang Van Limburg. "De trainer van Anderlecht is gedegouteerd en haalt aan dat hij uitgescholden werd voor bruine aap, dat vind ik dat toch raar. Waarom zegt Kompany niet tijdens de wedstrijd al tegen de vierde ref dat hij zulke racistische spreekkoren naar zijn hoofd geslingerd krijgt?"

Op deze manier kan er weinig worden gedaan met die aantijgingen. "Als de vierde ref en de match delegate, die wel wat hoger in het tribune zit, niets gehoord hebben, dan kunnen zij ook niets vermelden in het wedstrijdverslag. Er zal mijns inziens dan ook zeer weinig van komen", besluit Gumienny.

Donderdag komen zowel Club Brugge als Anderlecht weer in actie, dan in de Croky Cup. Club Brugge speelt tegen OH Leuven, Anderlecht neemt het op tegen KV Kortrijk.