Nederland gaat weer in harde lockdown, maar Eredivisie blijft doorgaan

Nederland gaat weer in harde lockdown, maar Eredivisie blijft doorgaan

18-12-2021 19:50
6

Premier Mark Rutte, heeft zaterdagavond een nieuwe, aangescherpte lockdown aangekondigd voor Nederland, maar het betaald voetbal geniet een uitzonderingspositie. De wedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie mogen gewoon doorgaan.

De Rijksoverheid laat op zijn website onder meer weten: 'Er geldt een evenementenverbod. Uitvaarten met maximaal 100 gasten, weekmarkten en professionele sportwedstrijden zonder publiek, zijn uitgezonderd. Kerstmarkten zijn niet toegestaan.'

De stadions sloten half november hun deuren voor publiek. Die maatregel blijft in ieder geval tot 14 januari van kracht. De wedstrijden zelf kunnen dus wel doorgaan. De Eredivisie werkt dit weekeinde de een na laatste speelronde van 2021 af. Vanaf dinsdag staat er nog een midweekse speelronde op het programma. De Keuken Kampioen Divisie gaat na maandag in winterslaap.

"Ik sta hier met een somber gemoed," zei Rutte tijdens de persconferentie. "En veel mensen die kijken zullen dat ook zo voelen. In één zin samengevat: Nederland gaat nóg een keer in lockdown. Nog een keer op slot. Dat is onvermijdelijk. Omikron verspreidt zich nog sneller dan we vreesden. Dat is het ingewikkelde verhaal dat we vanavond moeten vertellen."