Kortrijk wil Anderlecht uit beker knikkeren: 10.000 fans of drie, geen verschil

Kortrijk wil Anderlecht uit beker knikkeren: "10.000 fans of drie, geen verschil"

18-12-2021 14:47

RSC Anderlecht zit momenteel enkel met de topper tegen Club Brugge in het hoofd, maar komende donderdag staat er alweer een belangrijke pot op het menu. Dan komt KV Kortrijk over de vloer in de kwartfinale van de Croky Cup. De Kerels zijn de laatste weken in uitstekende doen, weet ook Dylan Mbayo.

Sinds Karim Belhocine de plak zwaait in het Guldensporenstadion, is de pijlsnelle Mbayo aan de oppervlakte gekomen. In deze drukke periode mocht hij al verschillende keren starten. Tegen RFC Seraing (0-2) begon hij wel op de bank, maar slaagde hij er als invaller in om mee het verschil te maken. Mbayo heeft niets aan te merken op de keuze van Belhocine. "De coach heeft gedaan wat hij moest doen", laat de aanvaller optekenen bij Het Laatste Nieuws.

Met de huidige wind in de zeilen trekt Kortrijk donderdag naar het Lotto Park. Daar wil het een historische halve finale bereiken. "We stonden uitstekend en gaven zo goed als niets weg", vat Mbayo het goede gevoel van de voorbije wedstrijden samen. Van hun laatste vijf duels wonnen De Kerels er vier. Andere straffe statistiek: sinds begin oktober gingen ze slechts twee keer onderuit, tegen Club en Cercle Brugge.

Op Anderlecht moet die hoogvorm haar vruchten afwerpen. Van druk is evenwel geen sprake bij Mbayo. "Voor mij maakt het geen verschil als ik nu voor 10.000 supporters speel of voor drie supporters in actie kom", maakt hij zich sterk. Dat zal ook vader Marcel (ex-Lokeren) plezier doen. "Mijn papa zal blij zijn, maar hij kijkt vooral naar de zaken die beter kunnen. Ik pakte bijvoorbeeld een domme gele kaart en dat vindt hij ongetwijfeld niet leuk."